Laten we even vooruitblikken naar het voorjaar van 2024:

Zuid-Afrika: De missie Circulair Waste Management naar Kaapstad en Johannesburg/Pretoria van 16-20 oktober 2023 heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat er veel kansen zijn rond afval en circulaire economie in Zuid-Afrika. Plus uiterst capabele lokale ondernemers en bedrijven om deze te helpen verzilveren. MetaSus neemt daarom het initiatief van een Partners for International Business programma Afval en Circulaire Economie Zuid-Afrika. Focus provincies zijn de Westkaap (incl Kaapstad), Gauteng (Johannesburg/Pretoria) en Kwazulu Natal (Durban). Nederlandse bedrijven actief rond afval en circulaire economie zijn uitgenodigd om mee te doen. Klik hier voor een nadere beschrijving van het programma. Als eerste mijlpaal gaan we in de week 15-18 september 2024 het ISWA World Congress in Kaapstad oranje kleuren.

Australië - Het driejarige PIB programma "Waste Business Australia - Netherlands" (WasteBAN) is goed op stoom.  De deelnemende bedrijven - Adverio/Drycake, Blue Phoenix Group, DutchPowerGroup, FastFeetGrinded/Heilig, Gusella-Bakker en Hofstetter - presenteerden zich in oktober 2022 met een Netherlands Pavilion op de Waste Expo in Melbourne. In september 2023 waren we op de Waste & Recycle Conference in Perth, Western Australia. Verschillende PIB-bedrijven hebben inmiddels een partner gevonden in Australië, doen er zaken of willen daar zelfs een vestiging openen. Het grootste evenement rond afval in Australie is de Coffs Harbour Conference and Exhibition van 14 t/m 16 mei 2024. Het WasteBAN team zal er bij zijn! Vooraf zijn we ook in Sydney en in Brisbane, waar in 2032 de Olympische Spelen worden gehouden. Wie aan wil haken kan een bericht sturen naar Bert Keesman op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Indonesië - Het PIB Programma "Waste and Circular Economy Business Indonesia - Netherlands" loopt sinds 1 oktober 2019. We hebben net een succesvol bezoek achter de rug van het Indonesische Ministerie van Milieu & Bosbouw aan Nederland (samen met de Vereniging van Recyclers ADUPI). Het is nog niet helemaal zeker, maar mogelijk gaan we in 2024 nog door met een uitgaande missie naar Jakarta en Bali, specifieke projecten, steun van de lokale vertegenwoordiger en, niet te vergeten, de voorbereidingen van een vervolgproject rond afval en circulaire economie binnen het zgn. "combi-track" programma. Wie mee wil denken en doen kan zich melden bij Bert Keesman op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Israël/Palestijnse gebieden - In verband met de oorlog tussen Israël en Hamas liggen onze activiteiten in de regio vrijwel stil. We hopen dat 2024 rust en vrede zal brengen in de regio. In de tussentijd houden we contact met onze partners en haken we waar mogelijk aan bij activiteiten.

Go to top