Wat gaat er gebeuren in het najaar van 2024?

Zuid Afrika - Als het projectvoorstel "Partners for International Business WAste and Circular Economy South Africa NEtherlands" (WACESANE) door RVO wordt goedgekeurd stellen we (13 bedrijven, MetaSus en RVO) nog vóór de zomer het activiteitenprogramma op en tekenen we het Convenant. In week 16-20 sep zijn we dan in Kaapstad, op tijd voor het Wereldcongres van de International Solid Waste Association (ISWA).

Australië - Het programma "Waste Business Australia - Netherlands" (WasteBAN) loopt in ieder geval nog tot 26 oktober 2024. Het doel is om vóór de zomer een consortium samen te stellen voor de ontwikkeling van een Advanced Resource Recovery Centre in de stad Gold Coast in Queensland. Dit project staat model voor veel soortgelijke projecten in andere delen van Australië. We organiseren ook een inkomende missie, waarbij sleutelfiguren uit Australië kennis maken met de Nederlandse afval/CE sector inclusief de bedrijven die interesse hebben om in Australië zaken te doen.

Indonesië - In het NL Ecoparks programma zijn we druk met de follow-up van de missie van 27 mei tot 4 juni naar Jakarta, Soerabaya, Medan en Bali. In september gaat Hans Breukelman van BreAd BV met een team een analyse doen van het afvalsysteem van het eiland Flores inclusief aanbevelingen om dit in de toekomst beter aan te pakken. Eerder zijn delegaties vanuit de Stad Medan en vanuit het Ministerie van Milieu en Bosbouw van Indonesië in Nederland geweest om kennis te maken met het Nederlandse afvalsysteem en de bedrijven die er een rol in spelen. Indien mogelijk halen we weer zo'n team naar Nederland (bijvoorbeeld in de week van de Vakbeurs Recycling 12-14 nov in Gorinchem).

Go to top