Nieuwsarchief

Meteen inschrijven? Klik hier.

Na "Holland meets Colombia" (2015) en "Holland meets Ghana" (2017) is er dit jaar "Holland meets Iran". De formule is inmiddels vertrouwd: een laagdrempelige bijeenkomst met topfiguren uit de afvalsector en dit jaar ook de watersector van Iran, gevolgd door individuele matchmaking gesprekken. Plaats van handeling is de Recycling Beurs in de Evenementenhal in Gorinchem. Ideaal om na de matchmaking en de lichte lunch de beurs te bezoeken. Deelname is kosteloos voor vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven actief rond afval en water.

Met de onzekere situatie rond de sancties staat Iran momenteel niet bovenaan de prioriteitenlijst van veel bedrijven. Maar de Europese Unie en Nederland willen door met de nucleaire deal en met het bouwen aan de handelsrelatie. Iran is bezig met het ratificeren van de aanbevelingen van de Financial Action Task Force (FATF) en de EU werkt aan een betalingsfaciliteit. De kansen kunnen snel ten goede keren. "Holland meets Iran" biedt de kans om in contact te komen met de top van de Iraanse afval- en watersector en te laten zien dat we samen willen bouwen aan een lange termijn relatie. Inschrijven kan via deze link.

"Holland meets Iran" wordt georganiseeerd door MetaSus en Rijkswaterstaat Leefomgeving in het kader van het PIB/G2G project "Business in Waste and Water Iran - Netherlands (B-WIN)". Het evenement is onderdeel van een inkomende missie van een week van 10+ vertegenwoordigers van de afvalsector en 10+ vertegenwoordigers van de watersector in Iran. Deze inkomende missie zal in Nederland een breed scala van organisaties, bedrijven en projecten bezoeken om een beeld te krijgen van afvalbeheer en watermanagement in Nederland en daarmee inspiratie op te doen voor verdere ontwikkeling in Iran.

Iraanse delegatie Afval

Iraanse delegatie Water

 

 

 

Afvalverwerking heeft een hoge prioriteit bij Australische overheden. Waar afval eerder deels werd verscheept naar China, maakt veranderde Chinese wetgeving dit nu in mindere mate mogelijk. De markt is hierdoor sterk in ontwikkeling. Er is veel belangstelling voor bedrijven en organisaties met innovatieve oplossingen.

Op 3 en 4 oktober vindt de grootste afvalverwerkingsbeurs van Australië plaats in Melbourne. De beurs richt zich voornamelijk op stortplaatsen en verwerkingsstations, afvalinzameling, recycling en energie uit afval.

Het Nederlandse ambassadenetwerk organiseert voor Nederlandse bedrijven een Holland Paviljoen. Tegen gereduceerd tarief kan in het paviljoen een stand worden ingericht. Dit biedt de kans om kennis, initiatieven en innovaties te presenteren aan circa 3.500 bezoekers. Bij voldoende animo zal het ambassadenetwerk bovendien een aanvullend programma organiseren op 1 en 2 oktober. De doelstelling van dit programma is Nederlandse partijen in contact te brengen met mogelijke Australische partners in bijvoorbeeld Melbourne en Sydney.

Het is kort dag maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht bij MetaSus of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Rijkswaterstaat Leefomgeving.

WATEX LogoNiemand zal het ontgaan zijn: het zijn roerige tijden voor Iran. De VS heeft zich teruggetrokken uit de nucleaire deal, de EU en Nederland willen verder. De 14e editie van de waterbeurs WATEX, die van 3 t/m 6 oktober plaatsvindt in Teheran, is een uitgelezen mogelijkheid om de Iraanse partners te laten zien dat we verder willen bouwen aan de handelsrelatie. De urgentie is groter dan ooit want Iran ziet zich geconfronteerd met een nijpende waterschaarste. Bij voldoende belangstelling zet Nederland in op een Holland Paviljoen en een Nederlands-Iraans matchmaking evenement, ook voor het thema afval. Aansluitend is er een Roadshow naar Isfahan en Kashan, waar seminars en matchmaking evenementen worden gehouden rond duurzaam afval- en watermanagement.

Programma

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 2 oktober Reis naar Teheran
Woensdag 3 oktober Holland Paviljoen op de WATEX Beurs
Donderdag 4 oktober AM: Seminars "Waste management Holland style" en "Water management Holland style"
PM: Matchmaking evenement met sleutelfiguren uit de publieke en private sector in Teheran
Vrijdag 5 oktober AM: Holland Paviljoen op de WATEX Beurs
PM: Vlucht naar Isfahan
Zaterdag 6 oktober AM: Seminars "Waste management Holland style" en "Water management Holland style" in Isfahan
PM: Matchmaking evenement met sleutelfiguren uit de publieke en private sector in Isfahan
Zondag 7 oktober Overdag: Gelegenheid om Isfahan te bezoeken, de culturele hoofdstad van Iran (zie bijv. hier)
's Avonds: Vervoer met privé minibus naar Kashan
Maandag 8 oktober AM: Seminar in Kashan
PM: Ontmoeting met plaatselijke autoriteiten
Dinsdag 9 oktober AM: Vervoer met privé minibus naar Teheran
PM: Vlucht naar Nederland

Organisatie en deelname

Deze missie vindt plaats in het kader van het Memorandum of Understanding rond water tussen Nederland en Iran en wordt georganiseerd vanuit het PIB Project “Business in Waste and Water Iran – Netherlands”. Deelname staat open voor vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven uit de water- en afvalsector en kost EUR 995 per bedrijf plus reis- en verblijfskosten. Hiermee krijgt u een plek in het Holland Paviljoen, doet u mee aan de matchmaking en ook aan de aansluitende Roadshow. Deelnemers aan de PIB Iran zijn vrijgesteld van de deelnamekosten. Het is ook mogelijk om alleen aan de WATEX of aan de RoadShow mee te doen - informeer naar de mogelijkheden.

Informatie en inschrijving

Klik hier als u interesse heeft om deel te nemen of aanvullende informatie wilt ontvangen.

In februari 2018 heeft het PIB team en enkele aanvullende bedrijven deelgenomen met een Holland Paviljoen aan de milieubeurs Iran Enviro 2018. Zie hier een impressie.

Van 24 t/m 26 oktober organiseert de Europese Unie een Circulaire Economie Missie naar Jakarta in Indonesië, geleid door eurocommissaris Dhr. Karmenu Vella. Dit is het tweede deel van een gecombineerde reis die eerst naar Japan voert. Nederland zet vooral in op Indonesië met het oog op een lopend samenwerkingsproject rond afval en circulaire economie en de kansen voor het bedrijfsleven op thema's als afvalmanagement en recycling (met name van kunststoffen). De Wereldbank gaat stevig investeren in afvalmanagement in Indonesië. De missie biedt de kans om in korte tijd de Indonesische afval en CE sector te leren kennen en tegelijk een netwerk op te bouwen in de Indonesische afvalsector, de Nederlandse Ambassade in Jakarta, de EU (DG Environment), de Wereldbank en andere spelers rond afval en CE in Europa.

Programma

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 24 oktober Aankomst in Jakarta (Het evenement vindt plaats in het Ayana Midplaza Hotel in Jakarta)
Donderdag 25 oktober - Intro bijeenkomst
- EU-Indonesië Handelsdialoog
- Producentenverantwoordelijkheid: kansen in Indonesië
- Circulaire economie: eerste ervaringen in Indonesië
Vrijdag 26 oktober - Ronde tafel met hooggeplaatste vertegenwoordigers van relevante Indonesische Ministeries
- Workshop: "Toepassen van lokale circulaire oplossingen voor kunststof afval op eilanden en hotspots"
- Workshop: "Van afvalmanagement naar de circulaire economie in de Indonesische context"
- Business to Business meetings
Zaterdag 27 oktober - Vervolg Business to Business Meetings
- Vertrek uit Jakarta

Organisatie

Deze CE Missie is een initiatief van het DG Environment van de Europese Unie. De Nederlandse inbreng wordt verzorgd door de Holland Circular Hotspot, Rijkswaterstaat Leefomgeving, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, MetaSus en BreAd BV. Dit alles in nauwe samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Jakarta. Bij voldoende belangstelling zal als follow-up een Partners for International Business project "Afval en Circulaire Economie Nederland - Indonesie" worden geinitieerd.

De inschrijving voor deze missie is inmiddels gesloten. Mocht u geïnteresseerd zijn in de uitkomsten van de missie, laat het dan even weten aan Bert Keesman van MetaSus, 06 12699014 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hetzelfde geldt als u interesse hebt in het toekomstige Partners for International Business programma.

Indonesië. Een land met meer dan 260 miljoen inwoners. Ver van Nederland, maar met een lange gedeelde geschiedenis. Nederland en Indonesië hebben een intensieve handelsrelatie en de verwachting is dat de kansen voor Nederlandse bedrijven verder zullen toenemen. Afval vormt een toenemend probleem. Alleen in Jakarta komt al meer dan 6,000 ton per dag vrij en de bulk hiervan belandt zonder enige bewerking op de stort. Nederland en Indonesië hebben een MoU getekend om via een integraal meerjarenprogramma aan een meer circulaire economie te werken. De business kansen rond afval en de circulaire economie staan centraal in een seminar op maandag 23 april bij RVO in Den Haag. Dit wordt georganiseerd door RVO, RWS Leefomgeving, MetaSus en BreAd BV. Klik hier voor meer info en om in te schrijven (kosteloos).

 Banner

Go to top