Australia banner

Meteen de PIB Australië infosheet downloaden? Klik hier.

De voorbereidingen voor een Partners for International Business programma afvalmanagement en circulaire economie gericht op Australië zijn in volle gang.

Op 2 juli 2020 organiseerde het Nederlandse Consulaat-Generaal in Sydney, samen met RVO, een webinar over kansen in afvalmanagement in Australië. Tijdens het webinar werd duidelijk dat Australië kampt met een acuut afvalprobleem. Om dit aan te pakken heeft Australië ambitieuze doelen geformuleerd en worden investeringen vrijgemaakt om de problemen het hoofd te bieden en de economie meer circulair en toekomstbestendig te maken. Het perfecte moment dus om in te stappen met een consortium van Nederlandse bedrijven die producten en expertise leveren om afvalmanagement beter te organiseren.

In een PIB werkt een bedrijvenconsortium nauw samen met de Nederlandse overheid (ambassade en RVO) om gezamenlijk positie te verwerven op een buitenlandse markt. Natuurlijk zijn er door coronacrisis uitdagingen om de grens over te gaan, maar daar heeft de concurrentie ook last van. Gezien het tempo en doortastendheid van de Australische overheden zijn we er van overtuigd dat nu het moment is om samen te komen en plannen te maken. Bedrijven actief in afvalmanagement en een ambitie om internationaal te groeien worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het consortium dat zich op de Australische markt wil positioneren.

De volgende bedrijven hebben al aangegeven interesse te hebben:

Bent u actief rond afvalmanagement en/of circulaire economie en wilt u aan de slag in Australië? Bel of mail Bert Keesman van MetaSus op 06 12699014, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De planning is om in het voorjaar van 2021 de PIB aanvraag in te dienen.

Bekijk ook vooral:

Go to top